Smågö Service AB

Här på Smågö driver vi företaget Smågö Service AB som är ett familjeföretag och vår huvudsakliga sysselsättning. "Palle Pråm" är ett välkänt uttryck i skärgården och det syftar till Paul och hans röda fraktfärja Ambjörn samt pråmen Bamse. Förutom frakt mellan öarna utför vi även brygg- och muddringsjobb.

Pontonen Bamse

Ett stort tillskott i verksamheten är pråmen Bamse med en lastkapacitet på 82 ton som under 2013 byggdes på Åland av Alandia Weldtech.

Pråmen med måtten 18x7x1,50 m är utrustad med 8 meter stödben ,landgång samt bogproppeller för att lättare komma runt i trånga utrymmen.

Folke

Den tidigare räddningsbåten Folke från Göteborgsräddningskår som användes fram till 2010 i deras verksamhet är tänkt som Pushbåt till pontonen samt som taxibåt då han gör mellan 17-20 knop .Folke byggdes 1987 på Dockstavarvet och har måtten 12,50x3,90 och väger 13 ton.

Kontakta oss med förfrågningar och för mer information.

Ambjörn

Fraktfärja Ambjörn är vårt viktigaste verktyg i arbetet med företaget. Den byggdes på Ekenäs varv i Kalmar år 1978, då hon var 10 meter lång och 4 meter bred. Men det har hänt mycket sedan dess. Två ombyggnader till, en i början av 80-talet och en 1993.

Idag är Ambjörn 14 meter lång och 5,6 meter bred. Hon kan lasta allt upp till 40 ton. Allt från traktorer, skogsmaskiner, vagnar, byggmaterial, virke, grus, betong och djur.

Ambjörn är utrustad med timmerkran och har stödben, vilken bland annat gör den användbar för muddringsarbeten och vid bryggbyggen.

Fullastad har fraktfärjan ett djupgående på 1.0 meter, och tom 0.5 meter.

Sedan 2010 körs Ambjörn av Kalle som är en stor tillgång hos oss och som fixar det mesta .

 

Sue Ellen

Sue Ellen är en båt som används främst till persontransport. Hyresgäster till oss kommer så klart att få åka med Sue Ellen till och från Smågö.